Byggnadsvårdspriset 2020 – Kvarnberget

Tänk så glada och stolta vi blev när det offentliggjordes att Byggnadsvårdspriset 2020 tilldelades Tomas och Tina Erlander för restaureringen av deras hus på Videgatan 2 i Karlstad. Ja, som du räknat ut var det vi på Nicke Snickare som fick förtroendet att renovera huset från 1920-talet.

Stadsbyggnadsnämndens motiveringen till priset löd så här: Med stor noggrannhet och omsorg om detaljer har Tomas och Tina restaurerat sin villa, belägen i ett område med flera liknande villor och parhus ritade år 1920 av arkitekt Carl W Hansson. Genom att avlägsna den träpanel som sattes upp på 1970-talet och varsamt reparera den ursprungliga putsade fasaden, har villan återfått sitt ursprungliga utryck.

Som 100-årspresent har huset också fått ett tegeltak och högkvalitativa snickerier av ursprunglig typ. Genom en tidstypisk färgsättning i harmoni med omgivningen har huset åter infogats i sitt sammanhang!

Stort grattis till Tomas och Tina och tack för att vi fick hjälpa till på denna detaljrika färden. Det är precis vad en snickare önskar. Gör så bra som det går, var uppdraget. Och det gjorde vi sannerligen.

Snyggt jobbat alla kollegor, Murbruket, Väse Byggplåt, Solstamålaren, Saneringstjänst och alla leverantörer. Extra kul att vårt jobb uppskattas av Karlstads kommun!

 

 

Fasad

Fasad

Entré

Entré

Fasad

Fasad

Entré

Entré

Takbyte

Takbyte

Före

Före

Byggnadsvårdspriset 2020

Byggnadsvårdspriset 2020